Burgemeester door het lint

Niet met een schaar, maar op een duofiets reed burgemeester Korteland maandagmiddag 17 mei 2021 door het lint en trapte daarmee letterlijk de start van de Duotrappers Meppel af.

Bij de sporthal inde wijk  Oosterboer waren eerder die middag vrijwilligers en bestuur samen gekomen om deze vertraagde, maar feestelijke start te vieren. De originele opening werd drie weken voor de lockdown, ruim een jaar geleden, afgeblazen. Voorzitter Jan Dijkstra sprak burgemeester, bestuur, vrijwilligers en aspirant vrijwilligers toe en vertelde hoe Hilbert Heitmeijer het initiatief Duotrappers in Meppel introduceerde naar voorbeeld van Fietsmaatjes in Leiden. Bij Duotrappers worden aangemelde vrijwilligers gekoppeld aan gasten die niet (meer) in staat zijn zelfstandig te fietsen, maar daar (nog) wel van kunnen genieten. Samen Meppel en de omgeving ontdekken en pauzeren met een kopje koffie. Verzin het maar.

Wie zich via de website opgeeft kan met zijn gast in de algemene online agenda één van de 4 duofietsen met trapondersteuning reserveren en ophalen op één van de locaties waar de fietsen gestald zijn. Wij werken hierin samen met de Noorderboog en Vanboeijen. Vrijwilligers en gasten met hun vertegenwoordigers krijgen een voorgesprek ter introductie om de gezelligste combinaties te kunnen maken. De vrijwilligers hebben na een jaar wachten de kennis van het fietsen op de bijzondere driewielers gezamenlijk opgefrist door een rondje Oosterboer. De fietsen werden technisch uitgeprobeerd en er verdwaalde maar één fietsstel. Na de testrit was iedereen klaar voor de officiële opening door burgemeester Korteland, die onder de indruk van het initiatief was, dat hij dit typisch iets voor Meppel vond:. “Iemand heeft een goed idee, haalt er de juiste enthousiastelingen bij en groeit dan verder”.

Wil je meefietsen of op een andere manier (financieel) bijdragen? Geef je op bij www.duotrappersmeppel.nl.


wij zijn blij met de steun van

Scroll naar boven